Schoorsteen voegen

Schoorsteen voegen hoe en waarom?

In de loop van de tijd krijgt uw dak/schoorsteen het flink te verduren. Door neerslag en verkeersvervuiling wordt de schoorsteen op den duur flink aangetast. Ook vogels en ongedierte dragen hier aan bij. Dit laat hun tekening na op de voegen en stenen van uw schoorsteen die met de jaren verergert. Voegdelen komen los van de stenen en het metselwerk en stukjes stenen barsten los door toedoen van de vorst. Door deze tijdig te repareren voorkomt u verspreiding naar de rest van de schoorsteen.

Het belang van een goede schoorsteen is enorm. Wanneer een oude schoorsteen aan het verzanden is kunnen er schoorsteenlekkages ontstaan. Om die reden is het levensgevaarlijk om een gaskachel op een bestaand rookkanaal dat al geruime tijd niet meer is gebruikt. Hierdoor ontstaat er een grote kans op koolmonoxidevergiftiging, wat gevaarlijk is voor de gezondheid.

Dak & Vastgoedbeheer Nederland werkt volgens de laatste richtlijnen

Wij maken uitsluitend gebruik van de nieuwste. Bij het frezen wordt nauwelijks kracht uitgeoefend op het metselwerk van de schoorsteen, waardoor het risico op scheuren of losraken van de stenen tot een minimum wordt beperkt. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen, kan deze weer vele jaren mee.

Specialisten in voegen van schoorstenen

Dak & Vastgoedbeheer Nederland is al meer dan 15 jaar de specialist in het voegen van schoorstenen. Omdat wij werken met meerdere vestigingen door heel Nederland kunnen wij u altijd snel helpen. U kunt bij ons terecht voor alle soorten schoorsteenreparatie/schoorsteenrenovatie. Ook komen wij uiteraard geheel vrijblijvend langs om de schoorsteen te bezichtigen, daarna zal er direct ter plaatsen overleg en een passende offerte uitgebracht worden.

Schoorsteen laten voegen, schoorstenen voegen

Vraag vrijblijvend een offerte aan