Schoorsteen plateau repareren

Renovatie van het schoorsteenplateau

Het schoorsteen plateau of ook wel bovenplaat genoemd, is een van de belangrijkste items van een goede schoorsteen. De bovenplaat is eigenlijk een soort van aflopende kop tot op de rand van de stenen, die ervoor zorgt dat het water vanaf de bovenzijde afloopt, en de voegen beschermt tegen regen/vocht. De bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een bovenplaat van cement. Zo’n schoorsteenplateau zal door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaan vertonen. Wanneer dat gebeurt, krijgt water de vrije hand en zal je zien dat de stootvoegen langzaam vergaan en poreus worden. Tevens word de schoorsteen dan vaak nat/vochtig, met lekkages tot gevolg. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat, zodat vocht/water geen kans meer krijgt.

Temperatuur wisselingen: Door temperatuurwisselingen van koud naar warm (en andersom) kan de bovenplaat / schoorsteenplateau gaan scheuren. Dit komt door het uitzetten en weer inkrimpen van de schoorsteen

Tip van Dak & Vastgoedbeheer Nederland

Bij een schoorsteen waarvan de bovenplaat / schoorsteenplateau niet meer in goede staat is, is de kans groot dat de schoorsteen voegen jaren eerder aan vervanging toe zijn! Een goede bovenplaat / schoorsteenplateau zorgt er dus voor dat uw schoorsteen aanzienlijk langer mee gaat.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie van de schoorsteen, zodat u exact weet hoe de staat van de schoorsteen is, en wat u te wachten staat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan