Schoorsteen kappen

Waarom een gecertificeerde schoorsteenkap?

Een goede, gecertificeerde schoorsteenkap is een must voor het veilig en goed kunnen stoken van een haard of kachel. Een schoorsteenkap sluit niet alleen het kanaal af tegen ongedierte of water, maar zorgt er ook voor dat er een goede trek is en blijft in het kanaal. Inwatering in de schoorsteen is een oorzaak van schoorsteenbrand. De combinatie van roetdeeltjes en vocht zorgen voor een brandbare stof, die zich vastklampt aan het kanaal. Dit vergroot de kans op een schoorsteenbrand.

Kies de juiste schoorsteenkap!

Combi-master: Kap die speciaal ontwikkeld is voor gaskachelkanalen, cv-kanalen en ontluchtingskanalen. Biedt bescherming tegen regeninslag (die in de winter vorstschade kan veroorzaken) en het nestelen van vogels.

Fire-master: Schoorsteenkap voor hout- en kolenkachelkanalen. Voorkomt regeninslag en het nestelen van vogels. Zorgt door de speciale constructie voor extra trek en voorkomt terugslag van rook. Heeft een veegluik, zodat de kap bij het vegen niet verwijderd hoeft te worden.

Rotorvent: Schoorsteenkap die speciaal ontwikkeld is voor rookkanalen met slechte trek. Doordat hij wordt aangedreven door wind en opstijgende warmte, krijgt de Rotorvent een ventilerende werking. Problemen met rookterugslag in de huiskamer worden hierdoor verholpen.

Electrische kap: Ook deze kap is speciaal ontwikkeld voor rookkanalen met slechte trek. Aangedreven door een motor, krijgt de Kap een afzuigende werking.

Schoorsteen kappen, laten installeren

Voor een goed passend advies, maakt u snel een afspraak