Dakisolatie

Laat uw dak isoleren

Door uw dak goed te laten isoleren, bespaart u veel stookkosten. Daarnaast is een goed geïsoleerd huis comfortabeler en beter voor het milieu. Welke voordelen levert dakisolatie u op?

Waardestijging van de woning.
Minder geluidsoverlast.
Comfortabeler, warmer huis.
U kunt mogelijk ruim € 500,- aan stookkosten per jaar besparen.

Hoe werkt dakisolatie?

Een pannendak/hellend dak isoleren kan op diverse manieren. Uiteraard is het ten alle tijden mogelijk dit vanaf de binnenzijde te doen. Maar in veel gevallen is het beter voor de rc-waarde om dit vanaf de buitenzijde te isoleren. Het isoleren van een pannendak vanaf de buitenzijde is o.a. mogelijk met isolatieplaten, spuitschuim, en tegenwoordig ook met een isolatiedeken. Dit laatste is een hele mooie optie voor vooral twee onder een kappers of rijtjeswoningen, daar je hierdoor weinig hoogteverschil krijgt met de buren. Dus mochten de buren niet met u mee willen doen, is het toch mogelijk uw dak te isoleren.

Bij isolatieplaten moet u echter wel rekening houden met een hoogteverschil, waardoor vaak ook de dakgoten, loodaansluitingen en dergelijke aangepast dienen te worden.

Gestelde eisen aan dakisolatie

Dakisolatie moet een minimale warmteweerstand (R-waarde) van 3,5 m²K/W hebben. Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren. Volgens de kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 wordt deze verplichte isolatiewaarde gehaald met isolatiemateriaal van 130 mm dik.

Voor een goede, duidelijke en passende offerte is het raadzaam een afspraak te maken met een van onze servicemedewerkers, die op locatie de wensen met u bespreken en uw aan de hand daarvan een passende offerte aan gaan bieden. Dak & Vastgoedbeheer Nederland is uw servicepartner in dakisolatie!

Vraag vrijblijvend een offerte aan